Bent u niet bekend met permanente make-up of wilt u graag meer weten over de behandeling? Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor u op een rij gezet:


Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is een pigment (vloeistof) aanbrengen vlak onder het huidoppervlak. Door middel van een steriele ultra dunne naald die snel op en neer gaat. Accent gebruikt alleen Europees goedgekeurde pigmenten.

Naar boven


Voor wie is permanente make-up geschikt?

Permanente make-up is geschikt voor iedereen, zowel vrouwen als mannen die er elke dag verzorgd uit willen zien. Denk hierbij aan wenkbrauwen die erg dun zijn geworden of helemaal weg zijn.

  • Mooie oogopslag met een eyeliner.
  • Personen die zelf niet goed meer de make-up kunnen aanbrengen.
  • Smalle lippen of bijna geen contouren van de lippen meer hebben
  • Sportieve mensen die er altijd verzorgd uit willen zien.
  • Voor personen met een make-up allergie
  • Littekens die je minder zichtbaar wilt hebben.

Naar boven


Hoe verloopt een behandeling?

Alvorens te starten met de pigmentatie zal er eerst een informed consent (vragenlijst) met je worden doorgenomen.
Mochten er geen contra-indicaties zijn dan gaan we beginnen met het tekenen van de vorm. Als je deze hebt goedgekeurd, dan gaan we samen de kleur bepalen.

De eerste behandeling zal ongeveer 1,5 uur duren. Nadat de pigmentatie klaar is, is de kleur altijd veel donkerder als de uiteindelijke kleur. Deze kleur vervaagt de eerste week zeker 30%. De kans bestaat dat je kleine korstjes krijgt. Dit is een normaal proces en deze vallen er vanzelf af.

Na de pigmentatie zal ik met je doornemen wat je de aankomende tijd wel en niet mag doen. Daarnaast maken we een afspraak voor de tweede behandeling. Deze tweede behandeling is noodzakelijk voor een goed eindresultaat en om eventuele vervaging weer mooi op te vullen en bij te werken.

Na deze tweede behandeling is het resultaat op zijn mooist. De tweede behandeling duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier.

Naar boven


Doet het pijn?

De behandeling is niet geheel pijnloos. Ik gebruik een behandeltechniek waardoor eventuele pijn tijdens de behandeling goed te doen is. Je zult ervaren dat de eventuele pijn na de behandeling vrijwel meteen is verdwenen.

Naar boven


Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

De meeste permanente make-up blijft ongeveer 3 tot 5 jaar zitten. De pigment gaat langzaam verdwijnen in de huid door celvernieuwing en door invloed van UV licht. De huid van ieder individu is echter anders waardoor de pigmentatie bij ieder persoon anders kan uitvallen.

Een Touch up behandeling is hier een goede oplossing voor zodat je altijd de perfecte kleur en vorm behoudt.

Naar boven


Hoe zit het met de hygiëne?

Ik werk uitsluitend volgens de strenge richtlijnen van de GGD en werken daardoor met volledig gesteriliseerde verpakkingen en naalden. Ook alle pigmenten zijn volledig goedgekeurd volgens de Europese normen en wetten.

Naar boven


Waar moet ik op letten voor de behandeling?

Minimaal 24 uur van te voren geen alcohol nuttigen, dit maakt het bloed dunner waardoor de pigment minder goed hecht in de huid. Ruim voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken, zoals aspirine en ander medicatie die het bloed dun maken. Overleg eventueel vooraf met je huisarts. Je mag wel een pijnstiller nemen zoals paracetamol.

Naar boven


Gaat de huid zwellen na de behandeling?

Er kan een zwelling optreden, maar deze verdwijnt meestal na 24 uur. Na de behandeling is het raadzaam om te koelen om de zwelling te onderdrukken.

Je dagelijkse werkzaamheden kun je na de behandeling meteen weer oppakken.

Naar boven


Wat is het verschil tussen permanente make-up en tatoeages?

Op het oog lijkt permanente make-up hetzelfde als tatoeëren. Het grote verschil zit hem echter in het gebruik van de naalden en het pigment en de diepte die de naald in de huid gaat.

Bij tatoeëren wordt de inkt veel dieper in de huid ingebracht, deze inkt wordt door de vetcellen ingekapseld met als resultaat dat de tatoeage bijna niet vervaagt.

Doordat we bij pigmenteren niet zo diep in de huid gaan en een andere samenstelling van de pigmenten gebruiken, vervagen deze door de jaren heen.

Naar boven


Wat is een informed consent?

Een informed consent is een vragenlijst die we samen doornemen voordat we aan de behandeling gaan beginnen. Ik neem eventuele contra indicaties met je door omdat permanente make-up in combinatie met een aantal medicijnen en of ziekten niet aan te raden is. In sommige gevallen kunnen we in overleg voorzorgsmaatregelen nemen.

Naar boven